Monday, November 11, 2013

Adelia Mardhiyah bt Abdul Hadi...




Assalammualaikum wbt... ;)

Alhamdulillah... syukur.syukur.syukur pd Allah swt... aku da selamat melahirkn seorang puteri yg aku kandungkn selama 40minggu1hari.. pd hri Jumaat.. 11oktober2013 jam 11.03mlm.. hihii kelahiran secara normal 2x induce... berat bb 2.99kg..

Adi ng aku sepakat nmekn puteri sulung kami Adelia Mardhiyah yg membawa maksud
Adelia -Keadilan kami...
Mardhiyah- mndapat keredhaan Allah swt..

moga puteri kami membesar mnjdi hamba yg taat pd Allah swt n menjadi ank solehah kami.. berbakti pd Agama, bangsa & negara.. InsyaAllah.. Amin. ;)

aku lom sempt lgi citer pengalaman mengandung.. nt aku update ehh.. hihii... dah lmer kot xhupdate belog aku nih.. rindu kt blog seniri... hihii

okies le.. kalini nk uplod gmbo Adelia Mardhiyah je.. aku pggil Adelia.. kdg2 pggil Adel (bunyi: Adil).. hihii..

Thursday, July 25, 2013

Thursday, July 11, 2013

Syabaan terakhir 1434H

Assalammualaikum wbt...

harini 30 Syaaban 1434H...merupakan syaaban terakhir utk tahun 2013.... hujan lebat sgt kt upm nie mcm seperti mengalu-alukan kehadiran Ramadhan 1434H/2013... Alhamdulillah...

1 Ramadhan...

Alhamdulillah... Ramadhan kali ini sgt bermakna dlm hidup aku & adi... merasa aku berpuasa dlm keadaan mengandung... bb aku pon da masuk 7bln skng nie... & sngt bekerjasama dengan aku.. hehee...

sahur 1st day tu aku masakkn adi Nasik puteh laok udang msk sos & smbal cili api ikn bilis tumbok & telo masin da rebus 2 biji siap2..  so adi bgn pnskn laok sndiri..ms tu aku tdo lgi.. hehe lgi 5min aku bgn mkn roti sekeping ngn kurma 2bijik... minom air kosong jee... sb xtau nk mkn per.. hehe

sepangjang siang bb sgt bekerjesama & aku pn xde rase lapo... cuma kemain kuat lgi die tendang2 pewot aku... rase kaki kecik tendang2 dlm pewot aku tu... mcm pusing2 pulak dier... nmpk le pewot aku begerak kejap kanan kejap kiri.. hehee tpi xlapo sgt pon... juz mcm lesu sket la rasenye... hehhee kol 5pm lebeh gitu bru ler aku stat rase lapo & haus sgt.. hehee  

so smlm kol 4.45pm gitu adi da amek aku... awal pulak dier balik 1st day pose tu... ktrg singgah bazar kt serdang... adi beli kuih & aku beli air kelapa+laksam.. hehe... balik umah laju2 aku masak... masak Nasik puteh... udang+terung msk lemak cili api... ikan tenggiri sambal... telo dadar... telor masin.. sahur punyer lauk smbl cili api ikn bilis tumbuk pon ade lgi.. hehe

so ms buka smlm 1st time la jgk aku nk mkn Nasik puteh.. da lamer hoi xmkn Nasik aku rs sejak bb 2bln lebih gitu aku xleh mkn nasik..huhu... test power katanye.. tp aku gaul ler Nasik puteh aku sejemput tu ngn smbil cili api ikn bilis tumbuk tu.. bior xnmpk rupe cm Nasik puteh tu.. mkn ng telo dadar.. punyer sedap aku mkn... pastu aku saket pewottt.. heheee mmg menghadap toilett ajelah lepas tu.. pedih hoiii... hadoiii... xtau ler kot pedas ke.. or kot tekejot mkn Nasik puteh tu ke.. hehe lepas da beberapa kali menjengah toilet... & membuang segala yg ade.. sian bb ms tu die tendang2 aku.. agaknye die pon rase gelombang pewot aku kemain lgi kt dlm tu... hihi dah le aku mkn Nasik tu ciput je... lapo balik aku... hehe.. kol 9pm gitu aku mkn laksam pulak.. hehee & 5menet kemudian aku muntah balik laksam tu.. hahaa.. aku agk sb pewot stil bergelodak lg kt dalam.. aku ngade sumbat laksam tu plak.. mmg carik pasal la kan.. hehehee


2 Ramdhan...

pagi tdi aku sahur roti sekeping ngn karipap smlm 2biji & kurma 2bijik... ngn air kosong gk.. pastu aku stilllllll lgi menjengah toilet 3x!!.. pagi ni lagi ler sakit hoiii... sian aku.. arap aku tahan lapo ng haus pas buang sume2 tadi...  bb pon berpusing2 same ms pewot aku bergelodak... gaknye xselesa die dlm tu... sian dier...

tu je nk citer... menu buka aku xpikir lgi... nt je ptg2 kang bru aku pk ehh... :D

Friday, July 5, 2013

cekidaut Akifa Naila....






last weken... :D


 Assalammualaikum wbt...
saje nk citer psl last weken aku... 29 & 30 Jun... 29hb tu adi ade treasure hunt... so jumaat lgi ktrg da balik umah mak... sb adi kne kumpol kt templer park kol 8.30am... so pepagi le adi da kuor umah... xder la pagi nooo.. kol 8am jugak dier kuar... sb dekat je ngn umh mak nk g templer tu... heee...so sabtu tu aku pas masak tengahari tguu ina smpi... xkn adi je merayap ye dok? aku pon plan le kuor ngn ina... heheeina bru abes checkup kt ampang puteri...tros dtg amek aku kt umah mak...sempat le ina lunch aku msk smbl udang petai aritu.. hehe ktrg kuor tghari gitu.. emir pon xde sb kne tinggal ng mak ina... hihiktrg g warehouse sale triumph kt citta mall, subang airport tu...ms g tu xtau pon citta mall tu ktner.. tpi ktrg pakai je instinct.. xde pakai gps oke! haha...powerrr hoi... berbaloi2 ktrg g warehouse triumph tu... murah btol.... heheee...
pastu ktrg g warehouse brg2 bb lak kt area pyramid... ms tu aku xde bli ape pon lgi.. xtauuu nk bli hape! hehehee... penat aku ms tu smpi aku duduk dlu kt simen kt tepi2 tu.. hehee skng maklom le da gemok...berdiri lame pon xleyyy... menattt aku! heheheee... pas abes soping ktrg balik umah ina jap amek emir & ina ngn adik dier anto aku balik umah mak... mlm gitu bru smpi... dorg smpt le dinner kt umah mak jgk.. hehe... ms tu adi ade balik jap ptg tpi aku xde kt umah... die balik tuko bju je sb mlm ade dinner pulak kt golf club kt area rawang tu jgk....kol 2am jgk le bru adi balik mlm tu.. melepak ng org opis dier... huhu.... sabtu aktiviti aku ngn ina xder gmbo.. skng nie maklom le da gemok.. nk begambo slalu pon segan2... hahaahaa... :D
*** 
ha...gmbo2 kt bwh nie plak ari ahad... ahad pgi tu aku sempt le kuor ng adi carik beskal merah adam... pastu sian ngn adi.. treasure hunt & dinner sbtu mlm tu punyer pasal... die saket perottt... xlarat... saket pewot yg memulas2 wei... bkn nk terB pon... haihh.... so dier tdo je lah kt umah mak... tghari tu sempat le aku g umah aleen... aleen wt kenduri masuk umah & bufday anak dier...  aku dpt msg aleen pagi ahad tu... & kebetulan aku kt umah mak xde wat ape.. aku pegi le kejap.. dekat je umah aleen ngn umah mak tu... 15 minit je.... aku g ngn nadia, adam & echa... g pon aku xde beli adiah pape.. aku bgi jajan2 je 1plastik kt anak aleen... cantek umah aleen hoi..besoo... :D tenkiu eh aleen xlupe jemput aku... laok2 pon bnyk.. ade kambeng golek & kari kambeng... da aku lom boleh lgi mkn nasik so aku suapkn adam ngn echa je nasik laok kuah kari kambeng ngn ayam goreng... sedapp dorg ckp siap tambah lgi... hehehee aku dpt le merasa kambeng golek tu jgk... hehee...
 
 
yg nie plak ari ahad jgk.. pas balik dr umah aleen aku balik umah mak... sb umar kta nk dtg umah... hehehe rindu btol aku ng budak umar nihhh... die xmoh ngn aku ms tu.. aku dekatt je die nangess.. hahaa... ngn nadia die nk pulak.. heheee.... dorg smpi pon da kol 3pm lebeh da ms tu.. smpi2 tros lunch sb aku da pesan suh lunch kt umah mak... dorg dtg kejap je singgah... sb anto aisyah ms tu... segembol btol dak umar.. aku de belikn die kasut anakku tpi besoo lgi ng kaki dier.. hehee.. die da pndai merangkak da... lajuuu je die merangkak... & skng da kenal org kan.. takot ngn org... pastu nanges... hehehe... adi kata umar xsuke aku sb aku kacau dier... padahal aku xkacauuu pon... aku cubet pp die slowwwww je! hahahaha.. percaya x? :D
 

Tuesday, July 2, 2013

Muhamad Abdullah Hadi... :D

Alhamdulillah...
jay dah selamat lahirkan anak ke4 ari sabtu/29Jun2013...
hehehee...so ahad tu aku&adi free pegi melawat jay & new bb boy...
jay cm biase bersalin kt prince court ko.. hehe 
ms aku smpi tu ade jay & firdaus & iman & new bb boy..
yg plg besh jay ckp nama bb same ng adi... hehehe
Muhamad Abdullah Hadi...
beshnye nama tu... :D I like... hehee
xlamer ktrg smpi tu Jannah pon sampai..rindu tol kt jannah..
okelah.. jay take care & selamat berpantang... :D
 


Wednesday, June 19, 2013

Ramadhan 1434h 2013.....

bln pose da dekattt....xsabonyeee nk pose... moga2 aku dpt pose cukup ler Ramadhan kali nie... heheee... so aku teguh atie kne bangun sahur... sb ritu aku konon2 nk pose sunat..skali kol 8:30am aku da lapooo! hahaahaaa... blagak bgn minom air je seblom suboh ritu... rupenyer xboleyyy ehhh.. hahaaa...

aku nie bkn ler jenis bgn sahur... slalu aku bgn minom air je... klo rajeeennn sgt kt umah mak tu.. aku ler bgn panas2 laok & kejut org bgn sahorr... kadang aku mkn ler jgk... tpi tu awal2 pose je... semangatt org kata... tpiii bler da tetengah tu aku malehh nooo... mak kejut dekat2 suboh aku minom air jeee... kadang terlepas tros... tpi aku oke je... aku nie jenis xbape haus time pose... tpi aku lapoo.. hahaaa... ntah knape :D

bln pose kali nie aku semangat jugak berniat nk buat beskot rayerr... hahahaaaa... jgn xcaya ngko! biskot wajib aku nk buat da tentula tart nenas resepi diha... aku suke btol tat nenas diha tu... sbnrnye aku xsuke wei tat... dah ler name tat... hahahaa pastu rapuhh nooo & rase susu sgtt.. kembang tekak aku.... tpi yg tat resepi diha nie mmg mengancam.. kne ngn tekak aku..xde rase susu pon.... so aku mmg tetiap tahon mintak resepi kt diha.. naseb beliau xmarah.. hahaa... aku salin jgk.. ntah ilang mane.. hahaa  pastu nt aku pikir le lgi beberapa beskot yg senang aku nk watt.... klo jadikk nt aku hupdate kt blog ehhhh... klo xbuat aku sesenyappp je nt.. hahahaaa sian oven aku da brabok da...

aku kurang minat g bazar ramadhan...  aku lgi suke masak sendirik... sb bgi aku.. time da lapo2 tu nk mkn yg sedap2 je... klo beli pastu xsedapp nt aku sakettt hati... duet da kuor xsedap pulak.. mmg fault btol.. hehee... klo masak.. xsedap pon kite gk yg masak kan.. hahahaa... bkn xder g bazar.. ade gk kadang nk mkn pape...tpi klo aku g bazar aku bukan ler jenis yg sume aku nengok aku nk beli... heheheee... aku da le jenis xley mkn bnyk2 sure muntah balik... hehee so klo rase nk g bazar... aku ngn adi akan beli main food & adi beli kuih pape... sb dier suke mkn kueh.. tpi aku xreti buat kuehhh... hahahaaa...

plg ktrg tggu time buke kt umah mak la... haaaaa klo buke pose kt umah mak.. ko jgn ckp le kan.. penohhh laok ats meje mkn tu.. hahahaa sbnrnye nk tggu penoh laok ats meja mkn umah mak aku tu... xyah lerrr nk tggu bulan pose... hari2 mmg gituuu... mak aku nie jenis suke masak laok berjenis-jenis... dier xreti 1 laok jee... hahahhaa anak ramai kot.. tekak memasing slera lelain... sb tu ler mak aku mask bnyk jenis.... bgi kwn2 aku yg da biase dtg mkn kt umh mak aku sure da paham... tpi yg xpnh dating umah mak... tetibe time nk mkn tgk laok bnyk jenis gitu kengkadang dorg serba salah... ingt mak aku masak bnyk2 gitu sb ade tetamu nk dtg.... hehehee.. padahal mmg hehari gitu... klo ekotkan... ktrg adik bradik bukan ler pemakan sgttt pon.. hheheeee... tpi xde la bazir pon... sb xde la bnyk sgt mak masak... kadang ade jugak laok semalam so arini mak masak 1/2 laok je kasik tambah2... gituuu :D

tpi aku da biase dok jaoh dr mak kan..dok hostel ler.. dok umah sewa ler... aku biase le jgk mkn Nasik laok 1jenis jee.. (yerke??) hahaahaa...  ms memule pelik gk kadang.. erkkk...1laok je ke? aku nk mkn perrr nie weiii... hehehee tpi lelame biase da... tpi ktrg adik bradek klo makn sure nk telo goreng... hahaha.. umah mak aku tu telo 5papan sebulan pon xcukop kengkadang... hahaha.. jgn ko xcaya! xmaen le beli 10bji... 5papan trosss.. hahaaahaa skng da kawen.. aku pon masak laok 1/2jenis jeee... maleh aku nk masak bnyk2 menattt... hehehee lgipon aku ngn adi je kan.. esok2 ank aku da 4 aku msk le 6jenis laok..sorg 1 katanyer... hihihiiii

adi nih laok peberet dier ayam/daging blackpaper... pastu ayam msk lemak cili api (kne pedas btol)... pastu sambal tumis.. xkire la udang ke.. ikan bilis ker... heheee senang ler.. xsusah aku nk msk... dier xsuke mkn ikan... klo ikan yg dier mkn pon ikan tenggiri... msk sambal..... ng ikan pari asam pedas.....  aku ni lak xbape suke ikan tenggiri...sb bgi aku tebal noo isi nye... hehheee aku lgi suke ikan parang ke.. ikan pari aku suke gk.. mask asam pedas lak.. pergghh... eben bnyk tulang parang tu.. sedap hoiiii.... ikan kembong goreng garing2 ke... hehehe tpi hakikatnyer ktrg mmg xbape suke mkn ikan... huhuu :D

ehhh... kemaen lgi aku citer psl makan.. tajok psal bulan pose sebenarnye... tpi aku mmg xsabo bln pose nie.. bulan yg penuh rahmat & berkatnya... moga sama-sama kita menghayati & mengambil kesempatan dlm keberkatan Ramadhan kali ini... agar lebih bermakna dalam kehidupan sementara kita didunia ini & bekalan untuk diri kita sendiri di akhirat kelak....

& yg pastinya... Ramadhan kali ini lebih bermakna buat aku & adi... Alhamdulillah atas kurniaan rezeki Mu kpd kami Ya Rabb.... syukur kami hanya padaMu.... :D

Monday, June 17, 2013

asia cafe hoiiiii...... heheee :D







bowling tournament maybank 2013....

ari sabtu ritu aku ekot adi g bowling kt One Utama...
tournament maybank seluruh kl kot....
so ramai lahhh...tpi ramaii je yg adi xkenal...aku lagilah xkenal..
boring aku dok situ.. aku round2 jap.. hehehe..
tpi  da kate gemok... penat nk jalan2 sgt.. hahaa
so klo nk tauu.. nie lah kali ke3 dlm idup adi die men bowling...
hahaha..tpi bole tahan ler jgk.. skali game dpt jgk 100+ mata..
power hoiiii.. klo aku 1game nk dpt 60 pon payah.. haha
then dlm grup adi tu ade 4 org... 3lelaki..1pompuan...
yg pompuan tu dpt best high score/game & keseluruhan...
terbaek hoiiii.. hehehe... powerrrr.... gler ar...
1lelaki dlm grup adi pon dpt 6th place utk high score/game
pastu group adi name 'lain kalilahhh'.... hihiii
menang tmpt ke3 la grup dier....powerrr.. ;p
 




Friday, June 14, 2013

saje nak ceriteerrrrr...hihiii

cerita 1.....
aritu ude, along, adam & echa dtg umah aku... dtg sb nk amek camera sb ude ngn adam nk g Cameron lgii hoiii.. ekot trip kilang ude pulak... hehehee.. ms dorg smpi tu aku tgh grg aym nk mskkn ayam smbl utk ude bwk bekal..mak kta ude sempat msk nasik impit je... xsmpt wat laok lgi... so aku kesian kan.tu aku masakkn.. hehehee ms tu along baring smbil tgk tibi & echa dok atas pewot along... pastu aku dengar along sembang ngn echa...

along : echaa...cbe tgk dlm akuarium lola tu ade ikan...
echa : (die wat xtauuu jeee)
along : cha..tgk le ade ikan ape dlm tu
echa : ikan masiiinnn! (dgn konpidennye echa jwb)

wahahahhaa...aku tgh masak tu gelak gler2 wei...bapak kelakooo..sian anak maizon..kenal ikan masin je kott.. hahaha....


cerita 2....
smlm aku nengok tibi 'TLC - besh in d world' hehehee..citer makan2 ler... ms tu mamat pengacara tu g mkn area Melaka... aku ngn adi senyappp je tgk tibi ms tu.... kemaen sedappp lgi aku nengok dier mkn asam pedas Hajjah Mona kt Melaka tu.. hehhee pastu mamat tu pegi kedai jual mille crepe plak kt Melaka tu... Nadeje Patisserie CafĂ© name kedai tu... masa mamat tu makan.. mamat tu ckp...tempat nie perfect utk pegi ngn gelpren...

tetibe adi bersuara dgn nada frust : alahhh yanggg... sesuai bawak gelpren jeee....bini xsesuaiiiii....

wakakkakaa... tergelak aku ms tu... saket lak atie aku... hahahaaa.. siot ko b.... brani ko nk bwk gelpren jeee... abes aku cmnerrrr??? hahahaaa....


cerita 3....
yg nie plak mak aku citer balik kt aku.... ms adam balik dr tadika... ude kata adam da pandai nyanyi lagu anak kambeng...

mak : adam nyanyilah lagu anak kambeng.. mak nk dengoo...
adam (dgn penoh perasaan) : anak kambeng sayang... yang bajunye kaler konengg...

wakakkaaa..tros mak aku gelak... die bukan sebut kuning ye... tpi 'ko-neng'... wakakkaa...jawa glerr... hahahaa


cerita 4....
citer psl adam lgi... yg nie ude lak citer kt aku... kan skng nie umah aku tgh renovate... abah tuko atap zink kt umah & tambah dapo sket... so ade la org dtg bertukang kt umah tu... ms tu thgari..then org tu g balik rehat jap...

adam : abah.... orang yang 'berukang' dekat 'berakang' tu da balik ke?
abah : haah... orang yg 'berukang' dekat 'berakang' tu da balik da.... jap lgi die dtg lgi...(abah aku ckp smbil gelak & ejek2 adam...hahaa)
adam : (tros blah sb saket atie abah aku ejek die)

wakakakaka... pelat hoi anak maizonnn... berukang = bertukang.... berakang = belakang... wakakakkaa org btolkan xmo terima lak tu..die rs die betol... hhahahaa

Monday, June 10, 2013

jalan2 cameron hoiiii..... :D

siyesly....nielah pengalaman bercuti palingggggg meletihkn tulang belakang...
hahahahaa... serikkkkk haku ng family haku nk g Cameron lgi hoiiii...
 hahahahaa.... 9jam hoiii..bole smpi kelantannn!!! gilerr ko???
hehehee... ktrg g 3 kete 1Jun tu... ms tu kan coti skolahhh...
tpiiii xde la aku sangke smpi begitu sekali jemmnye hoiiii..
patah pinggang aku yg xbape nk ramping nie dok lame dlm kete hoii..
adi punyer kaki pon nk patah gk bwk myvi manual nek bukit setitik..setitik..
hahahaaa... 2 kete lgi auto tpi ponnnn dorg cm nk patah kaki jgk..
ktrg dok kt apartment punck arabella.. umah best.. ade 3blik 2 bilik air...
umah tu disewakan utk muslim shj... so bole lah ktrg pakai brg2 utk masak2...
1mlm je ktrg dok ctu... xbaloiii hoiiii sb pnt xilang wehhh.. heheee
xdpt jalan sgt pon da gitu gayanye... day1 tu da abes dlm kete....
day 2 la dpt singgah kejap2 je pon... hehehe...
ladang teh? stoberi fam? haram xsinggah... aku agak teh ng stoberi pon da abes...
kne petik dek org yg ramaiii benoo g Cameron aritu... hehehheee...
hadoiiiii..... tgk jelah gmbo2nye... makin panjang aku nk citer...
makin terase letih pulak mengingat short holiday kami yg sadis ini...
hahahhaa.. papepon ktrg sefamily tetap having fun! hahahaaa :D
 
***
day 1..
gmbo tgh mkn nie tepi jalan je hoii... ms tu tgh nek bukit..
setitik..setitik nek bukit.. huh giler btol.. haha
eben bkn aku yg drive.. tpi aku tgk adi drive pon aku pntttt hoiii..
pastu da cm gear 1 pon da xbape nak naek..
& pewot aku pon da sengal2 tahap gaban..
aku suh je adi stop tepi jln tu.. kete ms tu mmg tgh jem ya hamat le..
aku g usha bonet kete tgk2 ade laok paok sume dlm bonet myvi aku..
hahaa.. mmg rezeki ler kan.. tapiiiiii nasik ng nasik impit xder!!
hahaha siot btol.. brani dorg letak nasik berasingan ng laoknyer..
ms aku godek lam bonet tgk ape bole makan..skali lalu kete ude..
kete makyang pon blakang kete ude.. dorg pon tros gk stop seblah ktrg..
cekidaut nasik ng nasik impit dlm kete ude.. tros kuorkan weiii...
lapoooo glerrr.. hahaa kol 4pm bru dpt mkn lunch hoiii...
sedap gler pulak ude msk sambal ayam ms tu weii..
rending daging mak mmg owez terbaekk...
ade jgk sambal tumis ikan bilis kasik kick lgi tauu..
eben aku xmkn nasik.. nasik impit tu plg sedappppp ms tu.. haha
 
 
dah kenyang.. kite gambo dulu... tgk muke tu baru le bahagia..
muahahhaaa :D

 
ha..ms nie aku drive pulak.. nadia ngn adi turun g beli jagong..
jagong sane mmg terbaek... rebus ade..bako ade...
aku suke yg rebus.... maniss je hoiii..
tpi bler beli bwk balik rebus sendrik xmanis ponnnn.. nape ntah!
ms nie aku drive je mcm semut..dorg turun g beli.. pastu masok balik kete..
sb jem kete xgerak pon.. aku xyh park pon.. smbil drive je dorg turun wei..

 
day 2..
hahaa..gler ko tgk tu gmbo semangatttt! hahaa....
kemaen kuat lgi angin ms tu... kol 11:30am kot ms tu...
ms nie ktrg da cekout dr apartment arabella kt Tanah Rata tu....
so ktrg nk balik smbil tu nk benti la kt mane2 yg nmpk kan..
heee..dah day1 keciwa kan.. hahahaa.. xmo da aku ingt day1 tu.. hahhaaa :D
susah wei nk kumpol budak2 nie nk begambo... haih..
tu aboy - aina - adam - ocha.. gmbo ngn ude jee...pastu teraborrr.. hehe
ktrg sempat le singgah cactus point...lavender garden... kea farm...
pastu ade la gerai2 sket.. ape ntahh.. aku pon xingt name kedai.. hehe
aku pon xbape larattt sgt nk bejalan2 tu kan... menaaattt ku - bak kta adam..
hehehee..saket kaki wei.. sakit pinggang semalamnye pon xabes lgi kan...
ade ms kt lavender garden tu nadia ajak gk benti..
so benti la ktrg.. nadia berangan ler nk amek gmbo kt situuu..
kemain lawooo le tmptnyer.. tpi kne bayo 5hengget/adult utk masok..
sb nadia yg beriya sgt nk masok.. die la kne bayoo... hihi
ms tu kete 2 lagi xbenti sb xde parking... hehehee
kt cactus point tu ade la mak, ude & makyang bli kaktus...
aku xreti ler nk bercucuk tanam nie.. tgn panasss kta org.. hahaa
manjang matiiii je sgale yg aku tanam... (padahal jarang skali menanam!) hehe
aku tunggu je kt tepi smbil mkn eskrem rainbow ms dorg milih kaktus tu kan...
act' jln2 kali nie abah xekot... sb ms tu umah aku tgh renovate..
& xsiap2 lgi ms tu... so knelahhh abah stay home... heheee










 

 
okeh..ms nie da smpi bawah... dekat ngn exit tol simpang pulai...
ktrg benti makan dulu.. isi tong pewott... hehehhee
ms nie pas maghrib kot... sb ktrg nmpk hiway punyerrrlah bnyk kete...
so abg ipo aku xmoh exit simpang pulai tu... ktrg lalu dalam exit kt mane ntah..
aku tdo da ms tu.... hehehehe
mkn kt kedai nie bagusnye sb servis lajuuu & sedap..bole tahan
then xde la mahal nooo.. ktrg 10 adult 4 kids... hehehe
ms kt atas ktrg xde pon dok kt kedai makan mane2 pon...
juz beli2 jajan2 tepi jalan jer... sb ktrg bwk bekal.. jimat & sedap! hehehee
laok mak masak pon bnyk ktrg bwk.. so mkn tu je 1 hari...
pagi day2 tu aku siap wat nasik goreng & kentang grg cili api utk bekfes..
pastu goreng kuih2 frozen yg aku da beli siap2 kt pasar tani dkt upm tu..
mmg kenyang ler kan...heheee... mak yang kta aku mcm tuan umah... hahaha
tu jelahhh citernye.. nt klo ade lgi citer best... aku roger ehhh...
tpi klo engkorang nk p Cameron.. jgn le pegi time cuti skolah!
gilerrrrr.... hehehehee :D